Magazin online de țesături tradiționale românești

Câte țesături cuprinde mostrarul și ce dimensiuni are ?
Mostrarul conține 25 de țesături cu variantele albită și natur pentru majoritatea(cca 45 de file) și este format A5,adică jumătate dintr-o coală de scris.

 

Ce contracție au după spălare țesăturile ?
Cele albite au o contracție de 3-4% iar cele natur de 8-10%.

 

Ce înseamnă pânză egală sau simetrică și care țesături sunt astfel ?
O pânză simetrică sau egală are câte un fir de urzeală în fiecare căsuță a spatei mașinii de țesut lucru care face ca pătrățelele să fie perfecte iar pânza ușor de urmărit. Țesăturile noastre realizate prin această tehnică sunt: Varvara,Ozana, Sânziana,Clara,Oltul,Daria, Svetlana și Delia(etamina).

 

Care sunt țesăturile recomandate începătorilor ?
Țesăturile care sunt mai ușor de brodat de  cei care vor să deprindă tainele cusutului de mână sunt Varvara,Daria,Clara și Oltul pentru că au căsuțele mai bine definite și sunt mai ușor de urmărit.

 

Ce țesătură este recomandată pentru pantalonii de la costumul popular bărbătesc ?
Pentru pantaloni am dezvoltat o țesătură specială, groasă, robustă și elastică,din amestec de bumbac cu poliester.Are culoare alb strălucitor este plină, catifelată, reconfortantă și se mulează pe picior când croiala este potrivită.
Pânza se numește ALBAC.

 

Recomandați spălarea țesăturilor înainte de brodare sau după ?
Dacă țesăturile sunt spălate după brodare atunci brodarea e mai ușoară dar trebuie să țineți cont de contracția țesăturii când croiți produsul.
Dacă spălați pânza înainte de brodare atunci scăpați de teama că poate intra prea mult la apă dar va fi mai greu de brodat pentru că  se îndesește.

 

De ce cantitatea minimă care poate fi comandată este de 10 metri liniari ?
Pentru că în felul acesta clienții noștri pot beneficia de un preț de fabrică nu de magazin și pentru a evita situațiile în care prețul transportului la curier ar depăși valoarea mărfii.